Hi

4 tips på hur du kan tjäna pengar på sidan av ditt vanliga jobb

På senare år har det blivit allt populärare att försöka skapa sidoinkomster som man kan tjäna extra på vid sidan av sin ordinarie anställning. Det finns flera skäl till detta: man får en mer flexibel livsstil, man kan tjäna lite mer pengar och man kan utvecklar sina kunskaper inom ett nytt specifikt område.

Men för många handlar det dock om en dröm om att en dag kunna livnära sig på egen hand, helt oberoende av en anställning. Detta är naturligtvis inte alltid lätt, men det är definitivt möjligt.

I dagens artikel ska vi gå igenom fyra tips på hur du kan tjäna pengar på sidan av ditt jobb.

1. Bli en frilansare

Frilansarbete innebär att man arbetar för sig själv och tar uppdrag från olika kunder. Man kan till exempel jobba som grafisk designer, webbutvecklare, fotograf eller skribent. Idag finns det många olika plattformar som gör det möjligt för frilansare att hitta arbete, exempelvis Freelancer.com och Fiverr.com.

Du kan också skapa din egen webbplats som du igenom sökmotorer och annonser kan göra tillgänglig för fler potentiella kunder. Då är det dock viktigt att du har en portfölj av tidigare arbeten som du kan visa upp samt att du håller dig uppdaterad inom ditt område.

2. Starta en näthandel

Näthandel, eller e-handel som det också kallas, innebär att man säljer produkter via internet. Det är en växande bransch och det finns flera olika tjänster man kan använda sig av för att komma igång, exempelvis Shopify. En av fördelarna med näthandel är att det är relativt enkelt att komma igång, och det finns en mängd olika produkter man kan sälja.

Men det krävs dock ofta hårt arbete för att driva en framgångsrik näthandel – för att inte nämna investeringar i reklam och marknadsföring. Lyckas man bra kan det vara mycket lönsamt att driva en näthandel och det är en av anledningarna till varför detta har blivit så populärt.

3. Bli en affiliate

En affiliate är någon som förmedlar produkter åt ett annat företag och får betalt per försäljning. Det finns flera olika affiliateprogram man kan gå med i, och det är ofta mycket enkelt att komma igång. Det viktigaste är dock att man hittar produkter som man tror kan vara intressant för sina följare eller besökare.

Om du t.ex. har många följare på sociala medier, eller om du har en blogg med många läsare, kan det vara intressant för ett företag att anlita dig som affiliate. Det du gör för företaget i praktiken är att du hjälper dem med marknadsföringen av deras produkter, och i gengäld får du en provision av varje försäljning som initialt kommer från dina kanaler.

4. Plocka svamp och bär

Är det så att du bor i ett område nära skog och mark så finns det ofta möjlighet att tjäna pengar på att plocka svamp och bär. Detta kräver dock lite planering, eftersom man måste veta vilka svampar och bär som är eftertraktade, samt var man kan hitta dem.

En annan viktig sak att tänka på är hur man ska förvara och hålla svampen och bären fräscha. Denna bit är inte alltid helt lätt att lösa, speciellt om du av någon anledning har svårt att få det du plockat sålt direkt. Dock kan det vara en relativt lönsam verksamhet om man är villig att investera lite tid och energi.