Hi

Användbara tips för att bli av med telefonförsäljare

Många upplever det som oerhört jobbigt att bli uppringda av telefonförsäljare. Ibland kan det kännas som om man inte har något val och att man helt enkelt måste lyssna på vad försäljaren har att säga. Det är dock fullt möjligt att bli av med dessa försäljare, och det finns inget som säger att du måste ödsla din tid på att lyssna på deras pitch.

Det finns faktiskt ett par olika sätt att bli av med telefonförsäljare. Det ena är att helt enkelt låta luren ligga, och det andra är att vara lite smartare och använda några av de olika verktygen som finns för att stoppa telefonförsäljning.

Lägg på luren

Det första du kan göra är att helt enkelt lägga på luren direkt. Detta är det absolut enklaste sättet att bli av med telefonförsäljare, men det finns nackdelar med detta. För det första kommer detta inte göra så att du blir av med telefonförsäljaren helt och hållet, eftersom det är mycket troligt att de kommer försöka ringa igen. Om du inte vill bli uppringd av dem igen kan du alltid blockera deras nummer, men det är inte alltid en 100% pålitlig metod.

Och det andra problemet med att helt enkelt lägga på luren är att det ofta känns ganska dumt, och man kan få dåligt samvete. Med det sagt är det enligt oss inte moraliskt fel att lägga på luren utan att säga något, och det finns inget som säger att du måste stå ut med dessa försäljare.

Tacka nej till erbjudandet och lägg på

Ett annat sätt som är lite smartare och effektivare för att bli av med telefonförsäljare, är att tacka nej till erbjudandet och sedan lägga på luren. Genom att vara kortfattad och inte ge försäljaren någon chans att slinka in med en ny pitch så kan du effektivt avsluta samtalet.

Vi uppmanar dig dock till att vara trevlig när du gör detta, och att inte vara dum eller oförskämd. Det finns ingen anledning till att behandla försäljaren illa.

Se till att vara tydlig och bestämd

När du tackar nej till erbjudandet kommer försäljaren sannolikt försöka få dig att ändra dig. Detta är dock inget du behöver oroa dig för. Om du ser till att vara tydlig och bestämd kan du enkelt avsluta samtalet.

Det är dock som sagt viktigt att vara trevlig och bemöta försäljaren på ett schyst sätt. Även om det kan kännas jobbigt och frustrerande så finns det inget som säger att du inte kan behandla försäljaren med vänlighet och respekt.