Hi

Biografer i Värnamo

bio Värnamo

I Värnamo finns för tillfället två stycken biografer som erbjuder filmälskare en chans att uppleva den magiska världen av film på stora duken. Oavsett om du är en inbiten filmälskare eller bara letar efter en trevlig kvällsaktivitet med familj och vänner, finns det något för alla i dessa två biografer.

Biostaden Svenska Bio i det moderna kulturkomplexet Gummifabriken och Biograf Röda Kvarn i Bredaryd representerar en blandning av gammalt och nytt, med allt från senaste storfilmerna till klassiska filmvisningar. I denna artikel kommer vi att utforska dessa två biografer, deras unika egenskaper och vad de har att erbjuda de som bor i eller besöker Värnamo.

Bion i Gummifabriken

Bion i Gummifabriken är en del av Biostaden Svenska Bio, och levererar en modern biografupplevelse på en av Sveriges största filmdukar. Varje onsdag släpps biljetter till kommande veckas föreställningar, så att du kan planera din filmkväll i god tid.

För de som är intresserade att biljetter till de största premiärerna finns också ibland möjligheten att biljetter släpps tidigare.

Här kan du koppla av och kolla på allt från spännande actionfilmer till rörande draman, allt medan du omges av en lyxig och bekväm miljö.

Info om de olika salongerna

Salong 1 stoltserar med en imponerande 17 meters bred filmduk, vilket gör den till en av de 5 största i Sverige. Denna gigantiska duk kompletteras med en 4K-projektor, som ger en fantastisk visuell upplevelse med kristallklara bilder och verklighetstrogna färger.

Ljudet är en annan komponent som gör upplevelsen på Gummifabrikens bio så unik. Samtliga salonger är utrustade med Dolby 7.1-system som ger ett omslutande ljud och gör att du verkligen känner dig som en del av filmen.

För de som vill ta 3D-upplevelsen till nästa nivå erbjuder salong 2 och 3 Dolby 3D. Detta system levererar en tredimensionell filmupplevelse som verkligen måste upplevas för att förstå dess fulla potential.

Biograf Röda Kvarn i Bredaryd

När det kommer till bio Värnamo finns det ett charmigt alternativ som erbjuder en annorlunda och personlig upplevelse. Biograf Röda Kvarn i Bredaryd är inte som vanliga  Filmstaden biografer, utan det är ett ideellt projekt som drivs i Bygdegårdens lokaler.

Röda Kvarn har varit igång sedan 2014 och visar film regelbundet under höst- och vintersäsongen. Men det är de små extra detaljerna som verkligen gör denna biograf speciell. Alla vuxna bjuds på kaffe och kaka innan filmen, vilket skapar en mysig och inbjudande atmosfär.

En av de mest unika aspekterna av Röda Kvarn är dess engagemang för att vara en inkluderande plats för alla. De är en av få biografer i Sverige som kör nötfria visningar, vilket innebär att de inte säljer godis eller snacks med hela bitar av nötter, mandlar eller jordnötter, och besökarna uppmanas att inte ta med egna produkter som innehåller dessa.

För att hålla dig uppdaterad om utbudet och vilka filmer som är aktuella, kan du följa Röda Kvarn på deras Facebooksida ’Bredaryds bygdegård’ eller på Instagram ’rodakvarnibredaryd’. Biljetter kan köpas på biografens egen hemsida rodakvarnbredaryd.se.

 

Andra saker att göra i Värnamo