Hi

De främsta sevärdheterna i Värnamo (5 tips)

Värnamo är en charmig stad med mycket att göra och perfekt att åka på semester till om man vill semestra i Sverige i stället för att åka utomlands. Det finns som sagt en hel del olika saker att göra i Värnamo och här nedanför har vi sammanställt 5 sevärdheter som vi anser att du inte får missa när du besöker denna underbara stad.

Nu sätter vi igång och tar en titt på listan!

1. Museum Vandalorum

Museum Vandalorum är en av de mest populära sevärdheterna i Värnamo och perfekt för dem som uppskattar konst och design. Museet visar upp den mest inflytelserika konsten och designen från vår tid, vilket gör det till ett måste för alla konstälskare.

2. Apladalen

Apladalen är en vacker naturpark i centrala Värnamo. Parken är perfekt för en lugn promenad eller en picknick och här finns hus från 1700- och 1800-talet, bland annat ett prästhus som nu är ett lokalhistoriskt museum. Det finns med andra ord något för alla i Apladalen!

3. Värnamo Golfklubb

För alla golfspelare där ute är Värnamo Golfklubb ett måste att besöka. Klubben har 27 hål och ligger i fantastiska omgivningar vid sjön Hindsen. Om du är ute efter en fantastisk golfupplevelse är Värnamo Golfklubb platsen att besöka!

4. IFK Värnamo

IFK Värnamo är den största fotbollsklubben i Värnamo. Klubbens största framgångar har varit i herrfotbollen och de spelar numera i den högsta svenska divisionen, Allsvenskan. Om du är ett fotbollsfantast är det ett utmärkt sätt att se en match på IFK Värnamo arena Finnvedsvallen.

5. Prostsjön

För alla bad- och fiskefantaster ute i landet är prostsjön är en utmärkt plats att besöka. Sjön är 4 meter djup, har en yta på 0,0985 kvadratkilometer och ligger 143,1 meter över havet. I sjön finns abborre, braxen, gädda och mört. Så om du letar efter en bra plats att fisk eller bada på, ä Prostsjön är platsen för dig!