Hi

Enkla spartips som alla kan använda sig av

I dessa tider är det viktigare än någonsin att försöka dra ner på sina kostnader och spara pengar. Det kan vara svårt, men det finns en mängd olika Spartips som alla kan använda sig av, och många av dessa spartips är faktiskt ganska lätta att tillämpa.

Vilka olika åtgärder du kan tillämpa i ditt liv beror såklart lite utifrån din livssituation och hur mycket pengar du har tillgång till. Men oavsett vad finns det nästan alltid åtgärder som går att vidta.

1. Sänk värmen hemma

Tack vare de höga elpriserna är det allt vanligare att människor väljer att sänka temperaturen hemma. Det är inte alltid det mest bekväma alternativet, men man kan faktiskt spara en hel del pengar genom att sänka värmen med någon enstaka grad och istället sätta på sig ett extra lager med kläder i stället.

Uppvärmningen står för cirka 60 procent av svenska hushålls energiförbrukning, så det är alltså en mycket stor post där man kan spara en hel del pengar. Om du sänker temperaturen med så lite som en grad kan du faktiskt spara uppmot 5 procent i uppvärmningskostnader.

2. Handla second hand-kläder

Det är inte alltid det mest populära alternativet, men man kan faktiskt spara en hel del pengar genom att handla kläder second hand. Det finns många mycket fina kläder på second hand-affärer, och det är ofta betydligt mycket billigare än att handla nya kläder från en vanlig butik.

Nu på senare år har det faktiskt blivit ganska populärt inom stora delar av samhället att handla second hand-kläder, och det är faktiskt en av de bästa spartipsen som finns om du frågar oss. Det sparar inte enbart på pengar i din plånbok, utan det är även ett smart val för miljön.

3. Ät maten som du har hemma

Vi människor kastar bort allt för mycket mat, och beroende på hur man ser på det kan man jämföra det med att kasta pengar i sjön eller sätta eld på sina hårt förvärvade stålar. Mat är en av de stora posterna i svenska hushåll, och det är alltså därför viktigt att försöka vara smart när det kommer till maten man handlar.

Köp inte mat som du inte kommer att äta, och försök att äta upp den mat som du redan har hemma innan du handlar ny. Det finns många enkla recept man kan göra av det som finns hemma i skafferiet, och det är inte särskilt svårt att laga ihop en god och nyttigt att äta.

Oftast är det bara fråga om att ha lite kreativitet, och om det verkligen står still i skallen, så finns det en hel del bra recept på nätet som är enkla att följa.